CBR Eindhoven

CBR stelt nog eens 120.000 examens uit

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) stelt nog eens 120.000 examens, toetsen en rijtesten uit. Dat is bovenop de 190.000 geannuleerde examens en testen uit de periode van 15 december tot en met 19 januari, aldus het CBR. 

In ieder geval tot en met 9 februari worden geen examens en toetsen meer afgenomen. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zouden eerst tot en met 19 januari duren. Die worden nu met drie weken verlengd.

Na de verlengde lockdown kunnen alle examens, toetsen en testen zonder extra kosten worden ingehaald. Voor het inhalen heeft het CBR tot en met 15 mei plekken vrijgehouden. Hiervoor kan na de dag van uitstel meteen een reservering worden gemaakt. “Op die manier komen mensen met een uitgesteld examen eerder aan de beurt dan nieuwe kandidaten”, licht een woordvoerder de keuze toe.

De verwachting is niet dat het CBR direct na de lockdown op volle kracht de opgelopen schade kan inhalen. “Het is mogelijk om direct een afspraak te maken op 10 februari, maar veel kandidaten zullen even willen wachten. Die hebben al die tijd niet kunnen lessen, dus je wilt niet direct na de lockdown afrijden. De gemiddelde kandidaat zal toch wat lesjes willen”, voorspelt de woordvoerder.

Plekken voor nieuwe examens, toetsen en rijtesten kunnen voorlopig worden gereserveerd voor de periode na 17 mei.

(ANP)

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.