Rijscholen uit heel Nederland demonstreren morgen in Den Haag

cbr rijswijk, foto van promedia

Rijscholen zullen morgen demonstreren om aandacht te vragen voor het heropenen van de sector. Ze verzamelen om 12:00 uur bij het CBR in Rijswijk en rijden via het Binnenhof weer terug. Het CBR heeft toegezegd dat Alexander Pechtold, directeur van het CBR, de instructeurs te woord zal staan in Rijswijk. De organisatie roept zoveel mogelijk rijschoolhouders op hierbij aanwezig te zijn.

“Wachttijden die compleet uit de hand lopen, steunpakketten die niet toereikend zijn en een sector waar hard voor gewerkt wordt, dreigt ten onder te gaan.” De Facebookgroep ‘Rijdende demonstratie Rijscholen’ roept, na een geslaagde demonstratie in Enschede, alle rijscholen in Nederland op om morgen te demonstreren in Den Haag. Hiermee willen ze aandacht vragen voor de herstart van de rijschoolbranche. Volgens een van de initiatiefnemers hebben 250 tot 300 instructeurs zich aangemeld.

De rijdende demonstratie die morgen 23 februari vanaf 12:00 uur plaats zal vinden, is aangemeld bij de politie en de betreffende gemeentes. Volgens de organisatie zal Alexander Pechtold tussen 12:00 en 12:30 de demonstranten te woord staan bij het CBR in Rijswijk. De organisatie roept iedereen op om 12:00 uur aanwezig te zijn, ‘zodat ze een sterke en duidelijke boodschap naar buiten kunnen brengen’. Hierna is het plan om volgens een uitgestippelde route een protestrit te rijden naar het Binnenhof in Den Haag en weer terug.

Regels

De organisatie verzoekt alle deelnemende rijscholen met klem om zich te houden aan de verkeers- en coronaregels. “Wij zijn een voorbeeld voor velen en willen deze rit zonder problemen volbrengen.” Ook vragen ze om het terrein en het parkeerdek van het CBR vrij te houden om geen werkzaamheden te hinderen.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijscholen uit heel Nederland demonstreren morgen in Den Haag | RijschoolPro

Rijscholen uit heel Nederland demonstreren morgen in Den Haag

cbr rijswijk, foto van promedia

Rijscholen zullen morgen demonstreren om aandacht te vragen voor het heropenen van de sector. Ze verzamelen om 12:00 uur bij het CBR in Rijswijk en rijden via het Binnenhof weer terug. Het CBR heeft toegezegd dat Alexander Pechtold, directeur van het CBR, de instructeurs te woord zal staan in Rijswijk. De organisatie roept zoveel mogelijk rijschoolhouders op hierbij aanwezig te zijn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.