demonstratie rijscholen Enschede

Rijschoolhouders demonstreerden in Enschede, ze zijn het wachten zat

demonstratie enschede, foto van demonstrant

Rijschoolhouders uit Enschede en omstreken kwamen vrijdag bijeen om te demonstreren voor het CBR in Enschede. De oplopende wachtlijsten bij het CBR en de rijscholen, de ontoereikende overheidssteun en de schaarse communicatie vanuit de overheid waren redenen tot demonstreren. Het spaarpotje is (bijna) leeg. Met de demonstratie wilden ze de overheid vragen per direct actie te ondernemen.

Na een protestactie in Den Haag, Nijmegen en Groningen, vond vrijdag in Enschede de vierde actie plaats. Rijschoolhouders uit het oosten van het land verzamelden zich op de parkeerplaats van het CBR Examencentrum.

Steunpakket

Voor vele rijschoolhouders is de steun vanuit de overheid niet toereikend, waardoor ze over de bodem van hun spaarpot schrapen. “En dat voor een branche die voor onze maatschappij zo belangrijk is, waar het gaat om de toekomstige vervoers- en transportsector,” meldt Autorijschool Willy v. Summeren.

Volgens de demonstranten komen veel rijschoolhouders niet in aanmerking voor de overheidssteun of komt deze te laat. Vooral de partnertoets laat velen buiten de boot vallen. Doordat de vaste lastendrempel voor de Tegemoetkoming Vast Lasten (TVL) is verlaagd naar 1.500 euro per kwartaal in plaats van 3.000 euro, komen een aantal rijscholen hiervoor wel in aanmerking. Echter is deze verandering nog niet doorgevoerd bij het systeem van de Rijksoverheid, waardoor rijscholen langer moeten wachten.

Wachtlijsten

Een andere reden waarom de parkeerplaats bij het CBR volstond, is omdat de wachtlijsten bij het CBR en de rijscholen uit de voegen barstten. Door alle uitgestelde examens duurt het maanden voordat er een nieuw examen kan worden ingepland. Bij de rijscholen duurt het vanwege de drukke agenda’s straks ook veel langer voordat nieuwe leerlingen zich aan kunnen melden. Leerlingen en ouders maken zich zorgen en dat uiten ze massaal aan de instructeurs.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijschoolhouders demonstreerden in Enschede, ze zijn het wachten zat | RijschoolPro
demonstratie rijscholen Enschede

Rijschoolhouders demonstreerden in Enschede, ze zijn het wachten zat

demonstratie enschede, foto van demonstrant

Rijschoolhouders uit Enschede en omstreken kwamen vrijdag bijeen om te demonstreren voor het CBR in Enschede. De oplopende wachtlijsten bij het CBR en de rijscholen, de ontoereikende overheidssteun en de schaarse communicatie vanuit de overheid waren redenen tot demonstreren. Het spaarpotje is (bijna) leeg. Met de demonstratie wilden ze de overheid vragen per direct actie te ondernemen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.