praktijkexamen, bromfiets, CBR, brommerexamen

CBR bromfiets examen

Vanaf de zestiende verjaardag mag een Nederlander met een brommer, scooter, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Zo’n rijbewijs is geldig voor het leven, maar er moet wel eerst een theorie- en praktijkexamen voor gehaald worden.

Kosten brommer examen

De kosten van een theorie-examen zijn per 1 januari 2010:

  • Theorie-examen A, B of AM klassikaal    €33,25
  • Toeslag theorie-examen A, B of AM individueel    €36,70

Kosten scooteropleiding

De kosten voor een brommeropleiding bij de rijschool verschillen per pakket. Sommige leerlingen hebben meer lessen nodig dan anderen. De pakketprijzen variëren ,maar bedragen meestal rond de 390 euro voor 4 lesuren en een praktijkexamen.

Het examen kan worden afgelegd als:

  • De leerling kan theorie-examen doen als hij zestien jaar of ouder is. Enkele maanden voor hij zestien jaar wordt, kan hij u al wel een examendatum reserveren.
  • Als de leerling al een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heeft, hoeft geen apart rijbewijs AM gehaald te worden. De bromfietser moet dat auto- of motorrijbewijs wel bij zich hebben als hij met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt.
  • Als het rijbewijs A of B om medische redenen niet langer geldig is bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Hiermee kan men een brommobiel (blijven) besturen. Informatie hierover geeft de afdeling Burgerzaken van de gemeente.

Theorie examen scooter

Het theorie-examen bromfiets duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. De leering moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn. Het examen bestaat uit vijftig vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar hij zelf een getal in moet vullen. De kandidaat moet minimaal 44 vragen goed beantwoorden om te slagen.

Het theorie-examen toetst niet alleen kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod.

De beste voorbereiding op het theorie-examen is theorielessen volgen bij een rijschool. Met een goede theorieopleiding slaagt de kandidaat sneller voor het theorie-examen. Maar ook, en misschien wel belangrijker: hij wordt er een veiligere verkeersdeelnemer van.

Theorieboeken zijn te koop bij de uitgevers van verkeersmiddelen, zoals Verjo of Vekabest, rijscholen en bij de boekhandel.

Theorie examen reserveren

Een theorie-examen voor de bromfiets kan op verschillende tijden afgelegd worden in één van de circa dertig theoriecentra van het CBR. Vergeet niet wat de leerling moet meenemen naar dit examen. Theorie-examens kunnen alleen door de leerling zelf gereserveerd worden via de online CBR reservering en via de rijschool. De rijschool kan kosten in rekening brengen voor het reserveren van een examen.

Individueel examen afleggen

In bijzondere gevallen kan een leerling het theorie-examen voor de bromfiets ook individueel afleggen. Dat kan in het Nederlands, maar ook in een andere taal.

Geslaagd

Als de kandidaat slaagt voor het theorie-examen bromfiets, krijgt hij een theorie-certificaat. Dit is een jaar geldig. Dit certificaat heeft hij nodig voor het lessen met de 2-wielige bromfiets in het verkeer. Voor het lessen met de brommobiel hoeft hij nog niet in bezit te zijn van een theoriecertificaat.

Gezakt

Als de kandidaat zakt, krijgt hij een uitslagformulier waarop per examenonderwerp staat vermeld hoeveel vragen fout, te laat of niet beantwoord zijn. Daarnaast staat een lijst met codes afgedrukt die staat voor de examenonderwerpen (bijvoorbeeld ‘verkeersborden’, ‘inhalen’ of ‘voorrangsregels’). Zo weet hij waar hij voor het volgende examen extra op moet studeren. De rijschool kan u uitgebreid over die onderwerpen informeren.

Lees ook: Slagingspercentage praktijkexamen bromfiets is 84 procent

Lees ook: Praktijkexamen bromfiets per 1 maart verplicht

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “CBR bromfiets examen”

mily|25.05.12|12:09

hoi ik wil mijn scooterrijbewijs halen maar ik heb geen nummer ik wil graag bellen

ali|05.06.12|22:43

ik wil heel graag mijn rijbewijs haalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR bromfiets examen | RijschoolPro
praktijkexamen, bromfiets, CBR, brommerexamen

CBR bromfiets examen

Vanaf de zestiende verjaardag mag een Nederlander met een brommer, scooter, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Zo’n rijbewijs is geldig voor het leven, maar er moet wel eerst een theorie- en praktijkexamen voor gehaald worden.

Kosten brommer examen

De kosten van een theorie-examen zijn per 1 januari 2010:

  • Theorie-examen A, B of AM klassikaal    €33,25
  • Toeslag theorie-examen A, B of AM individueel    €36,70

Kosten scooteropleiding

De kosten voor een brommeropleiding bij de rijschool verschillen per pakket. Sommige leerlingen hebben meer lessen nodig dan anderen. De pakketprijzen variëren ,maar bedragen meestal rond de 390 euro voor 4 lesuren en een praktijkexamen.

Het examen kan worden afgelegd als:

  • De leerling kan theorie-examen doen als hij zestien jaar of ouder is. Enkele maanden voor hij zestien jaar wordt, kan hij u al wel een examendatum reserveren.
  • Als de leerling al een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heeft, hoeft geen apart rijbewijs AM gehaald te worden. De bromfietser moet dat auto- of motorrijbewijs wel bij zich hebben als hij met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt.
  • Als het rijbewijs A of B om medische redenen niet langer geldig is bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Hiermee kan men een brommobiel (blijven) besturen. Informatie hierover geeft de afdeling Burgerzaken van de gemeente.

Theorie examen scooter

Het theorie-examen bromfiets duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. De leering moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn. Het examen bestaat uit vijftig vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar hij zelf een getal in moet vullen. De kandidaat moet minimaal 44 vragen goed beantwoorden om te slagen.

Het theorie-examen toetst niet alleen kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod.

De beste voorbereiding op het theorie-examen is theorielessen volgen bij een rijschool. Met een goede theorieopleiding slaagt de kandidaat sneller voor het theorie-examen. Maar ook, en misschien wel belangrijker: hij wordt er een veiligere verkeersdeelnemer van.

Theorieboeken zijn te koop bij de uitgevers van verkeersmiddelen, zoals Verjo of Vekabest, rijscholen en bij de boekhandel.

Theorie examen reserveren

Een theorie-examen voor de bromfiets kan op verschillende tijden afgelegd worden in één van de circa dertig theoriecentra van het CBR. Vergeet niet wat de leerling moet meenemen naar dit examen. Theorie-examens kunnen alleen door de leerling zelf gereserveerd worden via de online CBR reservering en via de rijschool. De rijschool kan kosten in rekening brengen voor het reserveren van een examen.

Individueel examen afleggen

In bijzondere gevallen kan een leerling het theorie-examen voor de bromfiets ook individueel afleggen. Dat kan in het Nederlands, maar ook in een andere taal.

Geslaagd

Als de kandidaat slaagt voor het theorie-examen bromfiets, krijgt hij een theorie-certificaat. Dit is een jaar geldig. Dit certificaat heeft hij nodig voor het lessen met de 2-wielige bromfiets in het verkeer. Voor het lessen met de brommobiel hoeft hij nog niet in bezit te zijn van een theoriecertificaat.

Gezakt

Als de kandidaat zakt, krijgt hij een uitslagformulier waarop per examenonderwerp staat vermeld hoeveel vragen fout, te laat of niet beantwoord zijn. Daarnaast staat een lijst met codes afgedrukt die staat voor de examenonderwerpen (bijvoorbeeld ‘verkeersborden’, ‘inhalen’ of ‘voorrangsregels’). Zo weet hij waar hij voor het volgende examen extra op moet studeren. De rijschool kan u uitgebreid over die onderwerpen informeren.

Lees ook: Slagingspercentage praktijkexamen bromfiets is 84 procent

Lees ook: Praktijkexamen bromfiets per 1 maart verplicht

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “CBR bromfiets examen”

mily|25.05.12|12:09

hoi ik wil mijn scooterrijbewijs halen maar ik heb geen nummer ik wil graag bellen

ali|05.06.12|22:43

ik wil heel graag mijn rijbewijs haalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.