Instructeurs proberen nieuwste motoren op Lesmotor Testdag

Op het Politie Circuit in Lelystad vond zondag de eerste Lesmotor Testdag plaats. Met zo’n honderd motorinstructeurs, tientallen beschikbare testmotoren van vijf grote motormerken, 222 gemaakte testritten en een Rijschoolbeurs met verschillende toeleveranciers en organisaties uit de branche, was het dé instructeursdag voor alle motorinstructeurs van Nederland. 

De gehele dag werden de nieuwste motoren van Honda, BMW, KTM, Harley-Davidson en het elektrische motorenmerk Brammo uitgetest. Daarnaast vonden er rond het circuit diverse activiteiten plaats waarbij de instructeurs hun motorvaardigheden konden laten zien. VerkeersPro organiseerde het evenement in samenwerking met de KNMV.

Motor

Gedurende de dag beoordeelden de instructeurs alle testmotoren op basis van hun opgedane ervaringen. Als afsluiter van het landelijke evenement werd de KTM Duke tot ‘Lesmotor van het Jaar 2014′ uitgeroepen. De motor werd geroemd om zijn gewicht en bedieningsgemak en kreeg dan ook met het gemiddeld rapportcijfer 8,1.

De titel ‘Volgmotor van het Jaar 2014‘ is voor de BMW R 1200 RT. Voornamelijk de opbergmogelijkheden, remmen en het comfort van het model waren doorslaggeven voor het rapportcijfer 9 van de volgmotor. 222 testritten op de verschillende beschikbaar gestelde motoren gingen aan de uitreiking vooraf.

NK Behendigheid

Naast de verkiezing van de Les-en Volgmotor van het Jaar, werd ook tijdens het NK Behendigheid gestreden om een titel. Motorrijschoolhouder Stephan Moerkerken ging er met de eerste prijs vandoor.

Zijn compagnon Nikki van der Spek eindigde op de tweede plek. Het duo stond ook tijdens de eerdere edities van het NK Behendigheid op het erepodium en wist deze keer wederom de snelste en de tweede tijd neer te zetten.

Rijschoolbeurs

Naast de activiteiten op de motor konden instructeurs ook bij standhouders Verjo, Bovemij, Motor-Video, Jongepier Mobility Masters, TomTom, Gerards Verhuur en Dation terecht. Zij waren de hele dag aanwezig voor persoonlijke gesprekken met de aanwezigen.

VerkeersPro bedankt alle importeurs, standhouders en motorinstructeurs voor de positieve sfeer.

Klik hier voor foto’s van de Lesmotor Testdag 2014

Auteur: Roosmarijn Dierick

3 reacties op “Instructeurs proberen nieuwste motoren op Lesmotor Testdag”

Sylvia Eder|15.04.14|14:52

De titel ‘Volgmotor van het Jaar 2014‘ is voor de Brammo Empulse R, dit is eindelijk iets nieuws en perfect voor op reis.

Tohobozo|17.04.14|17:07

Voor die prijs koop je 2 x een DL650 met koffers!

Rijschool Flex Line|19.08.14|23:16

Het is wel mooi dat jullie schitterende filmsjes maken maar ooit gedacht aan service kwaliteit van de verschillende merken? Neem nou bijvoorbeeld de gweldige prestatie van Suzuki.Onze gloednieuwe Suzuki Gladius 2014 is al 3 weken voor reparatie bij Motorport Wateringen. Het kapotte onderdeel wordt in 4 weken tijd ‘ingevlogen’. Ze durven dus je zonder blikken of blozen te vertellen dat het “invliegen” 4 weken gaat duren!!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.