RijschoolPro biedt overzicht van online WRM-bijscholingen in coronatijd

Pixabay

Het volgen van een online bijscholing is een welkome tijdsbesteding voor instructeurs. Wie nu de verplichte bijscholing invult, kan op het moment dat lessen weer is toegestaan alle tijd steken in de leerlingen. Onder meer Roy Somer Opleidingen en Opweg Verkeersopleidingen verzorgen bijscholingen die vanuit huis zijn te volgen. RijschoolPro biedt op deze pagina een overzicht van de online WRM-bijscholingen.

Theoretische bijscholing via een webinar is sinds eind maart door het IBKI toegestaan. Om bevoegd rijinstructeur te blijven en de WRM-pas te verlengen, is het verplicht om iedere vijf jaar zes dagdelen bijscholing te volgen. Het IBKI houdt bij of aan die verplichting wordt voldaan en zal daarom tijdens de webinars regelmatig even inchecken om te kijken hoe de les verloopt.

Verdeeld over twee dagen

Bij Roy Somer Opleidingen is de bijscholing verdeeld over twee dagen. Je volgt daar een interactieve training en ontvangt de lesstof vooraf per mail zodat je je kunt voorbereiden. Somer geeft aan dat uit feedback van eerdere webinars bleek dat een hele dag bijscholing achter de computer niet effectief en efficiënt is, vandaar dat er één dagdeel per dag wordt gegeven.

Vanuit huis

Opweg Verkeersopleidingen biedt normaal gezien diverse theoretische bijscholingscursussen in en rondom Zeeland. Ook zij bieden nu verschillende bijscholingen aan per webinar, gewoon vanuit huis te volgen. Onder meer ADAS, het RVV en Leerlingvolgsysteem staan op de planning om via een webinar te volgen.

Lees ook: 

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

2 reacties op “RijschoolPro biedt overzicht van online WRM-bijscholingen in coronatijd”

Hein Schenkelaars|09.04.20|17:44

Heel apart dat er geclaimd wordt de eerste te zijn die de webinar bijscholingen in twee dagdelen/dagen verzorgt. Jongepier Verkeersopleidingen is op 23-3 begonnen de webinar bijscholingen en een van die eerste webinars die door Jongepier Verkeersopleidingen werd verzorgd was een avond webinar 23 en 30 maart. Ik hoor als docent die webinar verzorgt niemand klagen over concentratie etc, sterker, men is dolblij met de methode zoals die door Jongepier Verkeersopleidingen gekozen is.

Mart Kuiper|10.04.20|14:00

@Hein Schenkelaars Weer een typisch gevalletje van een gesponsord “ nieuwsbericht” . Wat dat betreft is de journalistieke onafhanekojkheid van Rijschoopro wel eens ver te zoeken ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RijschoolPro biedt overzicht van online WRM-bijscholingen in coronatijd | RijschoolPro

RijschoolPro biedt overzicht van online WRM-bijscholingen in coronatijd

Pixabay

Het volgen van een online bijscholing is een welkome tijdsbesteding voor instructeurs. Wie nu de verplichte bijscholing invult, kan op het moment dat lessen weer is toegestaan alle tijd steken in de leerlingen. Onder meer Roy Somer Opleidingen en Opweg Verkeersopleidingen verzorgen bijscholingen die vanuit huis zijn te volgen. RijschoolPro biedt op deze pagina een overzicht van de online WRM-bijscholingen.

Theoretische bijscholing via een webinar is sinds eind maart door het IBKI toegestaan. Om bevoegd rijinstructeur te blijven en de WRM-pas te verlengen, is het verplicht om iedere vijf jaar zes dagdelen bijscholing te volgen. Het IBKI houdt bij of aan die verplichting wordt voldaan en zal daarom tijdens de webinars regelmatig even inchecken om te kijken hoe de les verloopt.

Verdeeld over twee dagen

Bij Roy Somer Opleidingen is de bijscholing verdeeld over twee dagen. Je volgt daar een interactieve training en ontvangt de lesstof vooraf per mail zodat je je kunt voorbereiden. Somer geeft aan dat uit feedback van eerdere webinars bleek dat een hele dag bijscholing achter de computer niet effectief en efficiënt is, vandaar dat er één dagdeel per dag wordt gegeven.

Vanuit huis

Opweg Verkeersopleidingen biedt normaal gezien diverse theoretische bijscholingscursussen in en rondom Zeeland. Ook zij bieden nu verschillende bijscholingen aan per webinar, gewoon vanuit huis te volgen. Onder meer ADAS, het RVV en Leerlingvolgsysteem staan op de planning om via een webinar te volgen.

Lees ook: 

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp. 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

2 reacties op “RijschoolPro biedt overzicht van online WRM-bijscholingen in coronatijd”

Hein Schenkelaars|09.04.20|17:44

Heel apart dat er geclaimd wordt de eerste te zijn die de webinar bijscholingen in twee dagdelen/dagen verzorgt. Jongepier Verkeersopleidingen is op 23-3 begonnen de webinar bijscholingen en een van die eerste webinars die door Jongepier Verkeersopleidingen werd verzorgd was een avond webinar 23 en 30 maart. Ik hoor als docent die webinar verzorgt niemand klagen over concentratie etc, sterker, men is dolblij met de methode zoals die door Jongepier Verkeersopleidingen gekozen is.

Mart Kuiper|10.04.20|14:00

@Hein Schenkelaars Weer een typisch gevalletje van een gesponsord “ nieuwsbericht” . Wat dat betreft is de journalistieke onafhanekojkheid van Rijschoopro wel eens ver te zoeken ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.